page contents

Testimonial – Meal Shakes in an asthmatic kid with skin problems

Photo credits to Google.
“Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi.

Anak saya “bongsu” saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan.

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak.

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya.

Dan katanya, “Umi, I want udang and cheese and milk and kacang”
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang).

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah.” – Puan Rosmaniza Rahim

 
*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease
For more information and to order, contact:
Melissa Raffur
Shaklee Independent Distributor [ID: 889132]
hunnylis@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 296 6442

Share Button

Leave a Reply