page contents

Testimonial : Flu be gone with Nutriferon !

Good morning everyone, I would like to share a feedback from a mother of one who consumes Nutriferon. :)

“Pada Januari 2012, Zahin (waktu tu 1y4m) selesema. Masa Zahin selesema, Nad makan Vita C 2 biji sehari. (Nad patahkan sebelum makan. Untuk mempercepatkan penyerapan Vitamin C sebab Vita C Shaklee ni sustained release. Maksudnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Tapi in case of demam/selesema/batuk, badan kita perlukan lebih Vitamin C dari biasa dan perlukan ianya cepat. Bila kita patahkan, ia akan terus masuk ke dalam tubuh). Ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan manfaat dapat kat Zahin. 

Tapi lepas seminggu, selesema masih tak sembuh. Risau sangat sebab Zahin ni susah nak sakit sebab disusukan sepenuhnya dengan susu ibu. Zahin aktif je masa tu tapi siapa tak risau tengok hingus asyik meleleh je kan. Nad pun try NutriFeron. Selama ni tak pernah try lagi NutriFeron. Hanya tahu yang NutriFeron elok kalau selesema/demam/batuk berpanjangan. 

Alhamdulillah dengan izin Allah, hari ketiga Nad makan NutriFeron, selesema Zahin sembuh sepenuhnya. Lega rasanya. Tak payah makan ubat. Nad memang tak berapa gemar nak kasi budak-budak makan ubat. Hehe. Nad sendiri pun dah lama tak makan panadol or any ubat-ubat lepas dapat tahu Panadol masih kekal dalam badan walaupun selepas 5 tahun kita makan. Alhamdulillah dengan mengamalkan supplement yang berkualiti dengan konsisten, badan pun lebih kuat melawan sebarang penyakit. Tidaklah nak kata tak sakit langsung tapi susah nak dapat sakit. Kalau sakit insyaAllah tak berlarutan.”– Puan Nadiah Suhaidi

NUTRIFERON is a must have in every household. You can take it everyday or whenever there is need (eg. when you feel a fever/cold coming on). Totally worth it !

 
*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease
For more information and to order, contact:
Melissa Raffur
Shaklee Independent Distributor [ID: 889132]
hunnylis@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 296 6442

Share Button

Leave a Reply