page contents

Archive of ‘Testimonials – Meal Shakes’ category

Testimonial – Meal Shakes in an asthmatic kid with skin problems

foods-reduce-toddlers-asthma-454
Photo credits to Google.
“Sedikit pengalaman yang ingin dikongsi.

Anak saya “bongsu” saya sejak lahir punya masalah dgn kulit juga ada Asthma. Dia terpaksa guna product gluten-free, segala sabun mandi, sabun basuh baju semua kena pakai yang khas. Payah. Dia amat sukakan susu, cheese dan makanan laut, udang especially. Malangnya tu semua jadi musuh buat dia.

Sekali ambil, maka bersiap sedialah saya dengan inhaler dan segala jenis antihistamine ubat. Terpaksalah standby utk Emergency Leave atau MC atau habiskan cuti tahunan.

Kemudian saya dikenalkan produk best ni oleh sahabat lama yang merupakan pengguna tegar SHAKLEE. Dengan hati berdebar-debar, saya cuba produk ni. Kesannnya sebulan selepas ambil, saya tengok kulit beliau semakin lembap dan berminyak.

Cubaan pertama, saya beli cheese dan udang untuk diberikan pada anak. Alhamdullilah! Ilman tak gatal, Astma pun tak ada. Saya tak perlu standby chamber untuk inhaler dia. Rasa macam..WOW! Syukur sangat. Dan dia boleh habiskan satu paket cheese dengan jayanya.

Dan katanya, “Umi, I want udang and cheese and milk and kacang”
(bear in mind: dia memang akan semput kalau makan kacang).

Mealshakes ni juga saya guna untuk buat cake dan waffle sebagai gantian kepada susu tepung. Rasanya sedap bangat.

Jadinya hari ni dengan hati berbunga-bunga, ucapan terima kasih saya tuju pada Norhazimah Che Hassan sebab kenalkan saya pada SHAKLEE dan Ilman juga disahkan bebas dari food allergic. Gluten dah boleh ambil. Yeay. Alhamdullilah.” – Puan Rosmaniza Rahim

 
*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease
For more information and to order, contact:
Melissa Raffur
Shaklee Independent Distributor [ID: 889132]
hunnylis@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 296 6442

Share Button

Testimonials – Meal Shakes

Meal-Shakes
Let’s take a look at what these mothers have to say about Meal Shakes:
1. By Puan Norhazwani Nadiah:

“Adam dah consume Meal Shakes dalam 2 minggu lebih. Minggu pertama tiada apa-apa progress.
Masuk minggu kedua, saya dah mula perasan yang selesema Adam makin lama makin berkurang. Sekarang memang dah tak ada langsung. Batuk pun dah baik, cuma kadang-kadang sahaja dia batuk sikit-sikit.
Yang paling saya suka ketika makan, selera dia makin bertambah. Dulu nak habiskan 90 ml susu pun susah. Umur dah setahun tapi masih minum 90 ml sahaja sedangkan budak-budak lain seusia dia minum aound 180 ml. Sekarang boleh habiskan susu 120 ml, bubur semangkuk habis, then puding 4 ketul. Semalam dah makan bubur habis semangkuk, then continue telur goreng mata 1 biji, tambah lagi susu 120 ml 2 kali sebelum tidur.
My parents and parents in law ada cakap my son badan nampak berisi sedikit berbanding dulu.
Alhamdulillah. Saya akan teruskan lagi sampai dia besar.”

  


2. Puan Azura has been giving her kid Meal Shakes & Omega Guard:

“Sejak saya beri Aisy consume Meal Shakes dan Omega Guard, antibodi dia sangat kuat! Saya sangat suka!

Baru-baru ini saya selesema. Mak mana yang tak cium anak hari-hari, mesti tak miss kan. Tapi 2,3 hari saya perhatikan, dia sihat walafiat dan tak berjangkit. Alhamdulillah.

Selera makan pula jangan cakap lah,
‘Ma, nak makan nasik’
Dah pandai minta. Aisy baru 2thn 3bln.

Semoga anak Mama sihat selalu.”

Credits 

*These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease
For more information and to order, contact:
Melissa Raffur
Shaklee Independent Distributor [ID: 889132]
hunnylis@gmail.com
SMS/Whatsapp: 012 296 6442

Share Button